4 порции
6 ч.ч. вода
1 ч.ч. черен сладък ориз
1/2 ч.ч. сушени плодове лонган
10 фурми
2 с.л. сурова, нерафинирана тръстикова захар
1 малко парче - един два см. пресен джинджифил обелен и нарязан на тънки филийки
1. В голяма тенджера с дебело дъно сипвам шест чаши вода, сладкият ориз, лонгана, фурмите и тръстиковата захар. Кипвам на средно силен огън. Намалявам температурата и оставям да къкри два часа, като разбърквам отвреме навреме.Готовата каша има консистенцията на супа, сипвам в купичка и поръсвам с резенчета джинджифил.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар