четвъртък, 22 октомври 2009 г.

пълнени питки

2 порции

2 питки
2 листа маруля
100 г. червено зеле
1/2 - 1 с.б. майонеза с подправки
2 ч.л. омекнало масло

1. Изрязвам горната част на питките, издълбавам вътрешността и я нарязвам на кубчета.
2. Измивам листата маруля, подсушавам ги, нарязвам листата на ивици и ги слагам в купа.
3. Нарязвам на ситно зелето и го добавям към марулята. След това слагам и майонезата. Разбърквам добре.
4. Загрявам маслото и запържват хлебните кубчета, докато станат зластитокафяви, и ги слагам в сместа.
5. Напълвам питките със сместта и поднасям веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар