четвъртък, 22 октомври 2009 г.

Треска по провансалски

2 порции

2 парчета филе от треска
500 грама домати
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
4 глави дребен лук
1/2 с.л. зехтин
2 ч.л. сушени подправки

1. Нарязвам филето на кубчета.
2. Слагам доматите във вряща вода за около 2 мин., след това почиствам люспите и семките и ги нарязвам на кубчета.
3. Почиствам чушките от семките и ги нарязвам на тънки ивички.
4. Обелвам и нарязвам лука на ситно.
5. Загрявам зехтина в тиган на слаб огън и задушавам лукчетата, докато омекнат. Добавям чушките, доматите и подправките- оставям сместа на огъня, докато заври.
6. Добавям нарязаното филе, захлупвам тигана и оставям да къкри на тих огън 20 мин. Поднасям ястието със зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар