четвъртък, 22 октомври 2009 г.

минестроне

4 порции

1 морков
1/4 глава целина
1 стрък целина
1/2 карфиол
1 голям картоф
1 с.л. растително масло
1,5 л зеленчуков бульон - вж рецептата отдолу!
1 ч.л. сушен босилек
1 с.л. сушен риган
млян червен пипер
настърган пармезан

1. Обелвам моркова и главата целина и ги нарязвам на ивици.
2. Измивам целината и я нарязвам на малки парчета.
3. Измивам карфиола и го накъсвам на цветчета.
4. Обелвам картофа и го нарязвам на кубчета.
5. Загрявам мазнината в голям тефлонов съд и слагам зеленчуците да се задушават 5 мин.
6. Добавям бульона към задушените зеленчуци, оставям да заври и след това доварявам супата на тих огън 10 мин.
7. Подправям с босилека, ригана и черния пипер. По италиански маниер наръсвам супата с пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар