четвъртък, 22 октомври 2009 г.

три зеленчука в китайски сос

4 порции
1 малка глава карфиол
300 г. броколи
4 моркова
1 с.л. нарязан пресен босилек

За соса:
2 с.л. масло
25 г. брашно
300 мл. мляко
35 г. стърган кашкавал

1. Измивам карфиола и броколите. Накъсвам ги на цветчета.
2. Обелвам морковите и ги нарязвам на парчета.
3. Слагам зеленчуците да се варят на пара, докато станат крехки.
4. За соса разтопявам маслото на слаб огън. Бавно добавям брашното при непрекъснато разбъркване. Постепенно добавям млякото, докато сместа заври. Свалям соса от огъня, слагам настърганият кашкавал и разбърквам ястието. Поливам зеленчуците със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар